STÄNG

Video effektivare än banners

Publicerad 31 March 2010 / Jajja Magazine 2010#12

Chansen att en konsument besöker ett varumärkes sajt ökar med 28 procent om den exponeras för en videoannons istället för en bannerannons. Det framgår av en studie som Fox Networks gjort tillsammans med ComScore. Även konsumenternas benägenhet att söka efter varumärket i sökmotorer fördubblades om de exponerades för en videoannons istället för en bannerannons.

Studien visar att video generar en mera direkt effekt i form av sidvisningar och sökningar under de fem första exponeringarna än vad banners gör.

Både banners och videos ger ökad aktivitet i fråga om besök och sökningar. Det betyder att sponsrade länkar inte kan ta hela äran för det sista klicket vid samordnade kampanjer. Konsumenter som exponerats för banners och videos besökte annonsörernas sajter i sju gånger högre utsträckning under fyra veckor efter en exponering än dem som inte sett annonserna och benägenheten att söka efter varumärket eller generiska nyckelord förknippade med varumärket ökade tre gånger.

Läs mer på: www.comscore.com


Fler nyheter

Du har makten över din ranking i lokalt sök

Du har makten över din ranking i lokalt sök

Sajtägaren har makten över de viktigaste faktorerna för att ranka i Googles lokala sökresultat, enligt rapporten The 2015 Local Search Ranking Factors. En sökning efter exempelvis en restaurang, affär eller någon...

Instagram når 400 miljoner användare

Bara nio månader efter att Instagram nådde 300 miljoner användare har de passerat 400 miljoner användare. Med 100 miljoner nya användare på nio månader passerar Instagram med råge Twitters 316 miljoner...

PewDiePie släpper eget mobilspel

Felix “PewDiePie” Kjellberg utnyttjar sin position som världens populäraste youtubare till att lansera ett mobilspel. Felix Kjellberg, ursprungligen från Göteborg, är med sina 39 miljoner prenumeranter...

Fördjupning: Skriv för skärmläsning

Fördjupning: Skriv för skärmläsning

Text är den viktigaste byggstenen på webben. Men text på webb fungerar annorlunda än på papper. Alla har vi känt den grusiga känslan i ögonen av att ha läst en längre text på webben. Att [...]

Tips: Verktyg för content marketing

Om du vill synas med hjälp av intressant innehåll behöver du en rad verktyg och tjänster för att sprida ditt innehåll och öka din synlighet. Bra innehåll behöver lite hjälp på vägen för att får [...]

Krönika: Vilse i digitala prislistor

Krönika: Vilse i digitala prislistor

Digitalisering innebär normalt lägre priser. Frågan är hur man ökar intäkterna när produkterna blir betydligt billigare? Dagens-Nyheter tillhör en av de få svenska dagstidningar som lyckats navigera rätt i den...