Video effektivare än banners

Publicerad 31 March 2010 / Jajja Magazine 2010#12

Chansen att en konsument besöker ett varumärkes sajt ökar med 28 procent om den exponeras för en videoannons istället för en bannerannons. Det framgår av en studie som Fox Networks gjort tillsammans med ComScore. Även konsumenternas benägenhet att söka efter varumärket i sökmotorer fördubblades om de exponerades för en videoannons istället för en bannerannons.

Studien visar att video generar en mera direkt effekt i form av sidvisningar och sökningar under de fem första exponeringarna än vad banners gör.

Både banners och videos ger ökad aktivitet i fråga om besök och sökningar. Det betyder att sponsrade länkar inte kan ta hela äran för det sista klicket vid samordnade kampanjer. Konsumenter som exponerats för banners och videos besökte annonsörernas sajter i sju gånger högre utsträckning under fyra veckor efter en exponering än dem som inte sett annonserna och benägenheten att söka efter varumärket eller generiska nyckelord förknippade med varumärket ökade tre gånger.

Läs mer på: www.comscore.com


Fler nyheter

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

En åldersgräns på 16 år kan bli verklighet när Sverige införlivar EU:s nya dataskyddsförordning i svensk lag. Sverige kommer att få en åldersgräns för sociala medier. Barn kan tvingas be föräldrar om lov...

Mobiler populärare än surfplattor vid nätköp

För första gången handlas det mer från mobiler än från surfplattor, enligt rapporten Mobile Payments Index (MPI) från betaltjänsten Adyen. I Sverige har transaktionerna via mobila enheter (smartmobiler och...

Sökannonseringen bromsas upp

Sökannonseringens tillväxt håller på att plana ut, enligt Adobe Digital Index’s (ADI). Samtidigt spenderas allt mer pengar på mobil sökannonsering. Under Q4 2015 växte sökannonsering med blyga 5 procent i...

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Vad kommer 2016 att innebära för digital marknadsföring? Vad kommer det att innebära det för stora och små företag och andra aktörer som vill fortsätta att marknadsföra sig själva framgångsrikt i denna...

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Namnbytet från CDON Group till Qliro Group hjälpte aldrig. Qliro Groups problem att tjäna pengar visar att e-handel inte är ett självspelande piano ens för miljardföretag. Qliro Group, tidigare CDON Group, har...

Tips: Spotify för tidningar

Tidningsförlaget Egmont har lanserat appen Flipp där användarna får tillgång till alla deras 34 konsumentmagasin för en månadsavgift på 99 kronor. Digitalisering av svensk specialpress har gått trögt, men nu...