Bli en expert i sommar

Publicerad 14 April 2010 / Jajja Magazine 2010#14, Krönikor

För den som arbetar på en tidning räcker det att skriva två artiklar i ett ämne för att sedan betraktas som redaktionens expert på ponny-dressyr, sociala medier, franska viner eller vad du nu skrivit om. Utanför mediernas underbara värld är kraven lite högre, men inte oöverstigliga.

Att bli expert inom webbutveckling, internetmarknadsföring, användarvänlighet eller e-handel är mycket tacksamt eftersom få verkligen behärskar området. Här finns lagrar att skära och pengar att tjäna. Men denna metod fungerar säkert på pelargoner, medeltida mystik osv.

Börja med att bestämma dig för inom vilket område du vill bli expert. Det är mycket bra om du har förkunskaper, men det är inget absolut krav. Om du bestämt dig för att bli expert på internetmarknadsföring så avsätt sedan ordenligt med tid under minst sex månader för att fördjupa dig i området. Låt säga två hela dagar varje vecka.

Om du har kontakter i dina egna nätverk som redan där experter inom området så bjud dem på lunch och pumpa dem på information om var man hittar den bästa informationen inom området.
För att få en översiktlig bild av ämnet fungerar normalt engelska Wikipedia mycket bra.

Ta redan på de viktigaste engelska begreppen inom området och gör sedan en ordentlig litteratursökning hos Amazon.com. Här rankar kunderna böckerna så att du enkelt kan hitta de mest matnyttiga böckerna. Snåla inte utan beställ minst tio böcker.

Leta också rätt på de mest intressanta svenska och engelska bloggarna inom området. Hittar du en intressant blogg så brukar den normalt lista de bästa bloggarna inom samma område. Följ sedan dessa bloggar noggrant.

Om det finns facktidningar inom området så tveka inte att börja prenumerera på dem.

Nästa steg är att skriva om ämnet på en egen blogg och Twitter.

Starta sedan egna projekt som fokuserar på ditt expertämne för att pröva dina teoretiska kunskaper mot verkligheten. Inom webb går det att driva projekt för nästan inga pengar alls om man bara är beredd att lägga in tillräckligt med timmar.

Försök att få möjligheter att prata på konferenser om ditt ämne.

Skriv sedan en handbok i ämnet. Det är först när du skrivit en bok i ämnet som du verkligen kommer att betraktas som en expert.
Om du inte nu är expert och uppfattats som expert så har du inte följt mina råd tillräckligt ambitiöst.

Läs mer på: www.copyblogger.com


Fler nyheter

E-handel

Den tyska e-handelsmarknaden

Den tyska e-handelsmarknaden

Tyskland har 80 miljoner potentiella nätkunder, men det är samtidigt den mest konkurrensutsatta marknaden i Europa. Betalföretaget Dibs har bloggat om den tyska e-handelsmarknaden som både lockar och skrämmer. Det...

Youtube-delning skapar mest engagemang

En delning av en Youtube-video skapar mer engagemang än en liknande delning av ett inlägg på Facebook, enligt en ny rapport från Shareaholic. Videor är engagerande innehåll. Det blir tydligt i rapporten ”Social...

Klarna i blåsväder

Onlinebetalföretaget Klarna är i blåsväder sedan Svenska Dagbladet har granskat deras kravrutiner gentemot sina kunder. Det blåser kring succéföretaget Klarna som på några år blivit mycket stora på...

Amazon Web Services

Amazon Web Services

Molntjänsten Amazon Web Services har etablerat sig i Sverige. Sedan årsskiftet har molnleverantören Amazon Web Services öppnat ett kontor i Stockholm som ska serva hela Norden. Redan idag arbetar Amazon med nordiska...

Smart-tv kommer starkt

Var fjärde konsument planerar att köpa en uppkopplad tv inom 12 månader, enligt Accenture Digital Consumer Survey. Smart-tv är nästa heta trend, enligt rapporten Accenture Digital Consumer Survey som bygger på...

När problemen Klarnar

När problemen Klarnar

Klarna har betytt mycket för svensk e-handel, men nu verkar betalföretaget blivit sin egen framgångs fånge. Svenska Dagbladets granskning av Klarna är förödande för betalföretaget. Med läsarnas hjälp...