Tips: Sälj online utan nätbutik

Publicerad 19 January 2011 / Jajja Magazine 2011#02, Tips

För en liten aktör är det ingen självklarhet att starta en vanlig nätbutik trots att det finns många billiga e-handelsplattformar. För den stora kostnaden är inte själva plattformen utan att driva trafik till sin nätbutik. Därför kan det många gånger vara enklare att utnyttja populära marknadsplatser som annonstorget Blocket eller en auktionssajt som Tradera som redan idag har miljontals unika besökare i veckan.

På Blocket utannonserades varor till ett värde av 215 miljarder kronor under 2010 enligt en pressrelease från Blocket. En vanlig vecka uppnår Blocket 37 miljoner sidvisningar. Här kan du som företag skaffa dig en egen samlingssida för alla dina produkter. Att annonsera kostar från 10 kronor för en annons som ligger uppe i två månader.

På Blocket är telefon eller mejl det naturliga sättet att ta emot en order. Du kan även länka till en vanlig nätbutik för att få besökarna att genomföra transaktionen på nätet.

Auktionssajten Tradera har miljontals unika besökare i veckan. Här finns det många professionella säljare som säljer både nytt och begagnat. Som företag kan du samla dina auktioner under en butik.

Facebook är ytterligare en intressant plattform att sälja från. Det finns färdiga applikationer Payvement som gör att du enkelt kan installera en nätbutik på din Facebooksida.

Läs mer på: www.payvment.com


Fler nyheter

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

En åldersgräns på 16 år kan bli verklighet när Sverige införlivar EU:s nya dataskyddsförordning i svensk lag. Sverige kommer att få en åldersgräns för sociala medier. Barn kan tvingas be föräldrar om lov...

Mobiler populärare än surfplattor vid nätköp

För första gången handlas det mer från mobiler än från surfplattor, enligt rapporten Mobile Payments Index (MPI) från betaltjänsten Adyen. I Sverige har transaktionerna via mobila enheter (smartmobiler och...

Sökannonseringen bromsas upp

Sökannonseringens tillväxt håller på att plana ut, enligt Adobe Digital Index’s (ADI). Samtidigt spenderas allt mer pengar på mobil sökannonsering. Under Q4 2015 växte sökannonsering med blyga 5 procent i...

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Vad kommer 2016 att innebära för digital marknadsföring? Vad kommer det att innebära det för stora och små företag och andra aktörer som vill fortsätta att marknadsföra sig själva framgångsrikt i denna...

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Namnbytet från CDON Group till Qliro Group hjälpte aldrig. Qliro Groups problem att tjäna pengar visar att e-handel inte är ett självspelande piano ens för miljardföretag. Qliro Group, tidigare CDON Group, har...

Tips: Spotify för tidningar

Tidningsförlaget Egmont har lanserat appen Flipp där användarna får tillgång till alla deras 34 konsumentmagasin för en månadsavgift på 99 kronor. Digitalisering av svensk specialpress har gått trögt, men nu...