STÄNG
Google Analytics börjar mäta snabbhet

Google Analytics börjar mäta snabbhet

Publicerad 11 May 2011 / Jajja Magazine 2011#18, Internetanvändning

Förra året meddelade Google, genom Matt Cutts, att sökmotorn kommer göra en sajts laddningstid till en viktig rankingfaktor. Nu följer Google Analytics upp förändringen med att lansera möjligheten att mäta hur snabbt en sida laddar.

Användare som har klickat på rubriken ”Ny version” i toppmenyn hos Google Analytics kan via den senaste betaversionen av analysverktyget mäta hur snabbt olika sidor på sajten laddar. Tanken är att sajtägare exempelvis ska kunna identifiera tröga landningssidor eftersom lång laddningstid påverkar konverteringsgraden negativt.

Användaren måste dessutom göra vissa ändringar i mätkoden på sajten för att kunna mäta snabbheten.

Läs mer på: analytics.blogspot.com


Fler nyheter

Du har makten över din ranking i lokalt sök

Du har makten över din ranking i lokalt sök

Sajtägaren har makten över de viktigaste faktorerna för att ranka i Googles lokala sökresultat, enligt rapporten The 2015 Local Search Ranking Factors. En sökning efter exempelvis en restaurang, affär eller någon...

Instagram når 400 miljoner användare

Bara nio månader efter att Instagram nådde 300 miljoner användare har de passerat 400 miljoner användare. Med 100 miljoner nya användare på nio månader passerar Instagram med råge Twitters 316 miljoner...

PewDiePie släpper eget mobilspel

Felix “PewDiePie” Kjellberg utnyttjar sin position som världens populäraste youtubare till att lansera ett mobilspel. Felix Kjellberg, ursprungligen från Göteborg, är med sina 39 miljoner prenumeranter...

Fördjupning: Skriv för skärmläsning

Fördjupning: Skriv för skärmläsning

Text är den viktigaste byggstenen på webben. Men text på webb fungerar annorlunda än på papper. Alla har vi känt den grusiga känslan i ögonen av att ha läst en längre text på webben. Att [...]

Tips: Verktyg för content marketing

Om du vill synas med hjälp av intressant innehåll behöver du en rad verktyg och tjänster för att sprida ditt innehåll och öka din synlighet. Bra innehåll behöver lite hjälp på vägen för att får [...]

Krönika: Vilse i digitala prislistor

Krönika: Vilse i digitala prislistor

Digitalisering innebär normalt lägre priser. Frågan är hur man ökar intäkterna när produkterna blir betydligt billigare? Dagens-Nyheter tillhör en av de få svenska dagstidningar som lyckats navigera rätt i den...