Effektivare att annonsera för fans

Effektivare att annonsera för fans

Publicerad 15 June 2011 / Jajja Magazine 2011#23, Internetmarknadsföring

Facebook hävdar att det är effektivare att annonsera mot sina egna Facebooksfans än vanliga användare. Det är resultatet av en undersökning som Facebook gjort tillsammans med annonsnätverket TBG Digital Test, skriver Facebook på sin blogg Inside Facebook.

Kostnadsminskningen när man riktar sig mot fans istället för vanliga Facebook-användare varierar beroende på syftet med annonsen:

- Att samla in registreringar blir 44 procent billigare

- Att få anmälningar till event blir 33 procent billigare

- Att driva försäljning blir 15 procent billigare

- Bloggposten är ett försök att sätta ett värde på Facebook –fans.

Läs mer på: www.insidefacebook.com


Fler nyheter

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

En åldersgräns på 16 år kan bli verklighet när Sverige införlivar EU:s nya dataskyddsförordning i svensk lag. Sverige kommer att få en åldersgräns för sociala medier. Barn kan tvingas be föräldrar om lov...

Mobiler populärare än surfplattor vid nätköp

För första gången handlas det mer från mobiler än från surfplattor, enligt rapporten Mobile Payments Index (MPI) från betaltjänsten Adyen. I Sverige har transaktionerna via mobila enheter (smartmobiler och...

Sökannonseringen bromsas upp

Sökannonseringens tillväxt håller på att plana ut, enligt Adobe Digital Index’s (ADI). Samtidigt spenderas allt mer pengar på mobil sökannonsering. Under Q4 2015 växte sökannonsering med blyga 5 procent i...

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Vad kommer 2016 att innebära för digital marknadsföring? Vad kommer det att innebära det för stora och små företag och andra aktörer som vill fortsätta att marknadsföra sig själva framgångsrikt i denna...

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Namnbytet från CDON Group till Qliro Group hjälpte aldrig. Qliro Groups problem att tjäna pengar visar att e-handel inte är ett självspelande piano ens för miljardföretag. Qliro Group, tidigare CDON Group, har...

Tips: Spotify för tidningar

Tidningsförlaget Egmont har lanserat appen Flipp där användarna får tillgång till alla deras 34 konsumentmagasin för en månadsavgift på 99 kronor. Digitalisering av svensk specialpress har gått trögt, men nu...