Tips: Bilder lyfter din Facebook-kampanj

Publicerad 15 June 2011 / Jajja Magazine 2011#23, Tips

En stor skillnad mellan Google Adwords och Facebook-kampanjer är att bilder ofta kan vara avgörande för hur din Facebook-kampanj lyckas, medan Adwords-kampanjer normalt är helt textbaserade.

Experter föreslår att marknadsförare ska experimentera med upp till tio bilder i en Facebook-kampanj för att kunna utvärdera vilka som fungerar bäst.

Search Engine Land föreslår tre olika typer av bilder för dina Facebook-kampanjer:

Lyckliga kvinnor som tittar direkt in i kameran. Lyckliga kvinnor fungerar för alla produkter från hälsoprodukter till finansiella produkter.

Färgglada loggor. Om din egen logga ser trist ut kan du alltid göra den gladare med en färgstark bakgrund. Undvik blå och vit som är rena maskeringsfärgen på Facebook. Lägg gärna in en call-to-action i bilden. Produktbilder konverterar sämre än färgglada loggor enligt Seach Engine Land.

Porträttbilder på välkända personer på företaget. Personerna ska se glada ut och titta direkt in i kameran.

Läs mer på: searchengineland.com


Fler nyheter

Nästan var femte handlade från mobilen under Q1

Nästan var femte handlade från mobilen under Q1

Mobilen är på väg att bli en viktig e-handelskanal. Nästan var femte konsument handlade via sin mobil under Q1 2015, enligt E-handelsbarometern Q1 2015. 17 procent av konsumenterna har handlat med sin mobiltelefon...

Wrapps app blir smart kreditkort

Rabattappen Wrapp blir ett kreditkort där alla köp ger rabatter och erbjudanden. Förhoppningarna är att nyordningen ska lyfta bolaget efter år utan någon riktig framgång. Trots 150 miljoner i riskkapital har inte...

Huawei skapar eget OS för prylarnas internet

Kinesiska Huawei har presenterat ett operativsystem konstruerat för att prylar ska kunna kommunicera med varandra på nätet. Huawei som är världens största tillverkare av telekomutrustning har tagit fram...

Fördjupning: Geo-targeting för en allt mer mobil värld

Fördjupning: Geo-targeting för en allt mer mobil värld

Vetskapen om en användares geografiska position gör det möjligt att bli relevantare i sin marknadsföring.  Hur fungerar geo-targeting egentligen? Traditionellt har annonsörer använt lokala tidningar och...

Tips: Märk varje länk

I en värld med allt fler digitala kanaler är det livsviktigt att marknadsförare kan mäta effekten av varje kanal. Att märka upp länkar är den enkla lösningen. En samordnad digital kampanj kan innebära att...

Krönika: Kanalerna som kompletterar Google

Krönika: Kanalerna som kompletterar Google

Google är utan konkurrens den viktigaste trafikkällan för de flesta digitala företag. Men ska du lyckas digitalt blir det nödvändigt att hitta fler trafikkällor. Googles betydelse för svenskt näringsliv går...