SVT slutar utveckla appar

SVT slutar utveckla appar

Publicerad 14 December 2011 / Jajja Magazine 2011#43

Sveriges Television lanserade tidigt en Iphone-app och en Android-app, men nu flaggar tv-huset för att det är den rena webben som gäller i framtiden.

Med dagens webbteknik kan Sveriges Television uppnå samma användarvänlighet på webben som med en app, enligt Johan Wahlberg på Svt.

Den nya webbstandarden html5 gör det möjligt att skapa vanliga webbplatser med app-liknande funktioner. Det är något Svt utnyttjar.

– I stället för att lägga vår tid, kraft, resurser och pengar på att utveckla appar för alla tänkbara plattformar och tillverkare kan vi lägga det på att skapa bra webbupplevelser och utveckla vår befintliga tjänst, säger Johan Wahlberg, distributionsstrateg på Svt till Dagens Media.

Tidigare utvecklade appar ska finnas kvar, men det blir inga nya.

Läs mer på: www.dagensmedia.se


Fler nyheter

Responsivt blir standard

Responsivt blir standard

Skiftet mot responsivt är den starkaste webbtrenden just nu. Andelen responsiva sajter har ökat med 19 procentenheter till 57 procent det senaste året, enligt rapporten Så mår Sveriges webbplatser. Mer än hälften...

Googles Mobilegeddon pressar fram mobilanpassning

Googles utspel att mobilvänlighet skulle bli en rankingsignal från 21 april har på två månader ökat andel mobilanpassade sajter med 4,7 procent. Sedan Google berättade att mobil-vänlighet skulle bli en...

Facebook uppgraderar vänner i flödet

Facebook ökar synligheten av vänners innehåll i nyhetsflödet på bekostnad av innehåll från företag. Samma dag som Googles uppranking av mobilvänligt innehåll gick live meddelade Facebook tre uppgraderingar av...

Fördjupning: Webbanalys grunden för Spotifys framgång

Fördjupning: Webbanalys grunden för Spotifys framgång

Spotifys framgång vilar stadigt på webbanalys som ger musiktjänsten verktyg att testa hypoteser för att ständigt förbättra musiktjänsten. Webbanalys är fundamentalt för Spotifys expansion till nya marknader...

Tips: Missa aldrig ett event

Missa aldrig mer ett bra event. Det finns flera bra tjänster som hjälper dig att hitta olika event för jobb och fritid. Om du bor i större städer som Göteborg och Stockholm finns det ständigt [...]

Krönika: Startsidans död

Krönika: Startsidans död

I förra veckan lanserade Bonniers sitt stora medieexperiment Kit.se utan en riktig startsida. Provocerande för en tidningsräv, men Kit är något viktigt på spåren när startsidan vi är vana vid avskaffas. Tre...