Facebook lanserar annonser i nyhetsflödet

Facebook lanserar annonser i nyhetsflödet

Publicerad 18 January 2012 / Jajja Magazine 2012#01, Sociala medier

Sedan en vecka tillbaka visar Facebook annonser, så kallade sponsored stories, i användares nyhetsflöden. Syftet är att höja intäkterna inför den framtida börsintroduktionen.

Facebook visar bara annonser i nyhetsflödet från företag som användaren har gillat på Facebook. Facebook lovar dessutom bara att visa en sponsored story om dagen. Att en post är en annons visas med en diskret etikett (”featured”).

Annonsörer kan också lyfta fram att användares vänner har gillat deras sida.

Läs mer på: www.insidefacebook.com


Fler nyheter

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

En åldersgräns på 16 år kan bli verklighet när Sverige införlivar EU:s nya dataskyddsförordning i svensk lag. Sverige kommer att få en åldersgräns för sociala medier. Barn kan tvingas be föräldrar om lov...

Mobiler populärare än surfplattor vid nätköp

För första gången handlas det mer från mobiler än från surfplattor, enligt rapporten Mobile Payments Index (MPI) från betaltjänsten Adyen. I Sverige har transaktionerna via mobila enheter (smartmobiler och...

Sökannonseringen bromsas upp

Sökannonseringens tillväxt håller på att plana ut, enligt Adobe Digital Index’s (ADI). Samtidigt spenderas allt mer pengar på mobil sökannonsering. Under Q4 2015 växte sökannonsering med blyga 5 procent i...

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Vad kommer 2016 att innebära för digital marknadsföring? Vad kommer det att innebära det för stora och små företag och andra aktörer som vill fortsätta att marknadsföra sig själva framgångsrikt i denna...

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Namnbytet från CDON Group till Qliro Group hjälpte aldrig. Qliro Groups problem att tjäna pengar visar att e-handel inte är ett självspelande piano ens för miljardföretag. Qliro Group, tidigare CDON Group, har...

Tips: Spotify för tidningar

Tidningsförlaget Egmont har lanserat appen Flipp där användarna får tillgång till alla deras 34 konsumentmagasin för en månadsavgift på 99 kronor. Digitalisering av svensk specialpress har gått trögt, men nu...