Microsoft satsar på användargenererat innehåll i banners

Publicerad 22 February 2012 / Jajja Magazine 2012#06

Den sviktande effektiviteten hos vanlig banners har fått annonsnätverken att krydda upp banners med nytt innehåll. Microsoft har inlett ett samarbete med recensionstjänsten Bazaarvoice för att kunna integrera användargenererat innehåll i banners.

Inom en snar framtid kommer Microsoft att göra det möjligt att låta annonsörer integrera användargenererade videos, bloggar och innehåll från diskussionsforum i banners. Exempelvis ska recensioner av en produkt synas i bannern som gör reklam för samma produkt.

– Vi är fortfarande i ett tidigt stadium av att frigöra potentialen med social annonsering men jag är övertygad om att vi rör oss mot en värld där social annonsering kommer röra sig bortom ”gilla” till en värld där vi kan skapa och mäta värdet av sociala annonser, skrev Jennifer Creegan, chef för Microsofts banner upplevelse.

Läs mer på: www.clickz.com


Fler nyheter

Responsivt blir standard

Responsivt blir standard

Skiftet mot responsivt är den starkaste webbtrenden just nu. Andelen responsiva sajter har ökat med 19 procentenheter till 57 procent det senaste året, enligt rapporten Så mår Sveriges webbplatser. Mer än hälften...

Googles Mobilegeddon pressar fram mobilanpassning

Googles utspel att mobilvänlighet skulle bli en rankingsignal från 21 april har på två månader ökat andel mobilanpassade sajter med 4,7 procent. Sedan Google berättade att mobil-vänlighet skulle bli en...

Facebook uppgraderar vänner i flödet

Facebook ökar synligheten av vänners innehåll i nyhetsflödet på bekostnad av innehåll från företag. Samma dag som Googles uppranking av mobilvänligt innehåll gick live meddelade Facebook tre uppgraderingar av...

Fördjupning: Webbanalys grunden för Spotifys framgång

Fördjupning: Webbanalys grunden för Spotifys framgång

Spotifys framgång vilar stadigt på webbanalys som ger musiktjänsten verktyg att testa hypoteser för att ständigt förbättra musiktjänsten. Webbanalys är fundamentalt för Spotifys expansion till nya marknader...

Tips: Missa aldrig ett event

Missa aldrig mer ett bra event. Det finns flera bra tjänster som hjälper dig att hitta olika event för jobb och fritid. Om du bor i större städer som Göteborg och Stockholm finns det ständigt [...]

Krönika: Startsidans död

Krönika: Startsidans död

I förra veckan lanserade Bonniers sitt stora medieexperiment Kit.se utan en riktig startsida. Provocerande för en tidningsräv, men Kit är något viktigt på spåren när startsidan vi är vana vid avskaffas. Tre...