Microsoft satsar på användargenererat innehåll i banners

Publicerad 22 February 2012 / Jajja Magazine 2012#06

Den sviktande effektiviteten hos vanlig banners har fått annonsnätverken att krydda upp banners med nytt innehåll. Microsoft har inlett ett samarbete med recensionstjänsten Bazaarvoice för att kunna integrera användargenererat innehåll i banners.

Inom en snar framtid kommer Microsoft att göra det möjligt att låta annonsörer integrera användargenererade videos, bloggar och innehåll från diskussionsforum i banners. Exempelvis ska recensioner av en produkt synas i bannern som gör reklam för samma produkt.

– Vi är fortfarande i ett tidigt stadium av att frigöra potentialen med social annonsering men jag är övertygad om att vi rör oss mot en värld där social annonsering kommer röra sig bortom ”gilla” till en värld där vi kan skapa och mäta värdet av sociala annonser, skrev Jennifer Creegan, chef för Microsofts banner upplevelse.

Läs mer på: www.clickz.com


Fler nyheter

Nästan var femte handlade från mobilen under Q1

Nästan var femte handlade från mobilen under Q1

Mobilen är på väg att bli en viktig e-handelskanal. Nästan var femte konsument handlade via sin mobil under Q1 2015, enligt E-handelsbarometern Q1 2015. 17 procent av konsumenterna har handlat med sin mobiltelefon...

Wrapps app blir smart kreditkort

Rabattappen Wrapp blir ett kreditkort där alla köp ger rabatter och erbjudanden. Förhoppningarna är att nyordningen ska lyfta bolaget efter år utan någon riktig framgång. Trots 150 miljoner i riskkapital har inte...

Huawei skapar eget OS för prylarnas internet

Kinesiska Huawei har presenterat ett operativsystem konstruerat för att prylar ska kunna kommunicera med varandra på nätet. Huawei som är världens största tillverkare av telekomutrustning har tagit fram...

Fördjupning: Geo-targeting för en allt mer mobil värld

Fördjupning: Geo-targeting för en allt mer mobil värld

Vetskapen om en användares geografiska position gör det möjligt att bli relevantare i sin marknadsföring.  Hur fungerar geo-targeting egentligen? Traditionellt har annonsörer använt lokala tidningar och...

Tips: Märk varje länk

I en värld med allt fler digitala kanaler är det livsviktigt att marknadsförare kan mäta effekten av varje kanal. Att märka upp länkar är den enkla lösningen. En samordnad digital kampanj kan innebära att...

Krönika: Kanalerna som kompletterar Google

Krönika: Kanalerna som kompletterar Google

Google är utan konkurrens den viktigaste trafikkällan för de flesta digitala företag. Men ska du lyckas digitalt blir det nödvändigt att hitta fler trafikkällor. Googles betydelse för svenskt näringsliv går...