Wikipedia syns 99 gånger av 100 på Googles 1:a resultatsida

Publicerad 15 February 2012 / Jajja Magazine 2012#05

Att Wikipedia ofta dyker upp i sökresultatet vet vi alla. Men den totala dominansen i sökresultatet vid sökningar med ett ord enligt resultatet från en undersökning av Intelligent Posititoning, ställer frågor om inte Wikipedia gynnas allt för mycket av Google.

Är verkligen Wikipedia en av de tio viktigaste träffarna för nästan alla sökningar?

Uppslagsverket Wikipedia finns med på första sökresultatsidan i 99 procent av alla sökningar på Google.co.uk. Det framgår av en undersökning från

Intelligent Positioning som undersökt 1000 framslumpade engelska substantiv.

Förstaplatsen är Wikipedias i 56 procent av sökningarna, andraplatsen tar Wikipedia i 24 procent av sökningarna följt av 9 procent av träff tre i sökresultatet.

– Ska Wikipedia verkligen vara defacto resursen för nästan alla ämnen? Frågar sig rapportförfattarna.

Läs mer på: www.intelligentpositioning.com


Fler nyheter

Responsivt blir standard

Responsivt blir standard

Skiftet mot responsivt är den starkaste webbtrenden just nu. Andelen responsiva sajter har ökat med 19 procentenheter till 57 procent det senaste året, enligt rapporten Så mår Sveriges webbplatser. Mer än hälften...

Googles Mobilegeddon pressar fram mobilanpassning

Googles utspel att mobilvänlighet skulle bli en rankingsignal från 21 april har på två månader ökat andel mobilanpassade sajter med 4,7 procent. Sedan Google berättade att mobil-vänlighet skulle bli en...

Facebook uppgraderar vänner i flödet

Facebook ökar synligheten av vänners innehåll i nyhetsflödet på bekostnad av innehåll från företag. Samma dag som Googles uppranking av mobilvänligt innehåll gick live meddelade Facebook tre uppgraderingar av...

Fördjupning: Webbanalys grunden för Spotifys framgång

Fördjupning: Webbanalys grunden för Spotifys framgång

Spotifys framgång vilar stadigt på webbanalys som ger musiktjänsten verktyg att testa hypoteser för att ständigt förbättra musiktjänsten. Webbanalys är fundamentalt för Spotifys expansion till nya marknader...

Tips: Missa aldrig ett event

Missa aldrig mer ett bra event. Det finns flera bra tjänster som hjälper dig att hitta olika event för jobb och fritid. Om du bor i större städer som Göteborg och Stockholm finns det ständigt [...]

Krönika: Startsidans död

Krönika: Startsidans död

I förra veckan lanserade Bonniers sitt stora medieexperiment Kit.se utan en riktig startsida. Provocerande för en tidningsräv, men Kit är något viktigt på spåren när startsidan vi är vana vid avskaffas. Tre...