Amerikansk recensionssajt till Sverige

Publicerad 21 March 2012 / Jajja Magazine 2012#10

Den amerikanska sök- och recensionstjänsten Yelp med 66 miljoner användare i världen har lanserat i Sverige. Frågan är om en amerikansk tjänst med en anställd i Sverige kan utmana svenska tjänster som Reco och Rejta?

– Vi tittar på alla tjänster som redan finns på den lokala marknaden, men vi tycker inte att Sverige har det Yelp har. Vad vi hört mycket här, speciellt utifrån Iphone-appen, är att ”jag använde den i New York och jag vill kunna använda den här”, säger Miriam Warren, marknadschef för Yelp i Europa, till tidningen Internetworld.

Enligt Miriam Warren skiljer sig Yelp från andra liknade tjänster genom att de har en stark community kring tjänsten. Yelp anordnar till och med fysiska träffar med de mest aktiva användarna på tjänsten.

Företag kan efter att de har registrerat sig hos Yelp lägga in foton och information om sin verksamhet och sedan ge erbjudanden till kunder som checkar in. Att ge besökarna erbjudanden via Yelp är gratis för företagen. I USA och Kanada tjänar Yelp pengar på annonsering och köpta sökord, men det är något man ännu inte har lanserat i Europa.

Läs mer på: internetworld.idg.se


Fler nyheter

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

16 år kan bli åldersgräns för sociala medier

En åldersgräns på 16 år kan bli verklighet när Sverige införlivar EU:s nya dataskyddsförordning i svensk lag. Sverige kommer att få en åldersgräns för sociala medier. Barn kan tvingas be föräldrar om lov...

Mobiler populärare än surfplattor vid nätköp

För första gången handlas det mer från mobiler än från surfplattor, enligt rapporten Mobile Payments Index (MPI) från betaltjänsten Adyen. I Sverige har transaktionerna via mobila enheter (smartmobiler och...

Sökannonseringen bromsas upp

Sökannonseringens tillväxt håller på att plana ut, enligt Adobe Digital Index’s (ADI). Samtidigt spenderas allt mer pengar på mobil sökannonsering. Under Q4 2015 växte sökannonsering med blyga 5 procent i...

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Digital marknadsföring 2016: Vad kan vi förvänta oss?

Vad kommer 2016 att innebära för digital marknadsföring? Vad kommer det att innebära det för stora och små företag och andra aktörer som vill fortsätta att marknadsföra sig själva framgångsrikt i denna...

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Krönika: Svensk e-handels sjuka man

Namnbytet från CDON Group till Qliro Group hjälpte aldrig. Qliro Groups problem att tjäna pengar visar att e-handel inte är ett självspelande piano ens för miljardföretag. Qliro Group, tidigare CDON Group, har...

Tips: Spotify för tidningar

Tidningsförlaget Egmont har lanserat appen Flipp där användarna får tillgång till alla deras 34 konsumentmagasin för en månadsavgift på 99 kronor. Digitalisering av svensk specialpress har gått trögt, men nu...