STÄNG

Amerikansk recensionssajt till Sverige

Publicerad 21 March 2012 / Jajja Magazine 2012#10

Den amerikanska sök- och recensionstjänsten Yelp med 66 miljoner användare i världen har lanserat i Sverige. Frågan är om en amerikansk tjänst med en anställd i Sverige kan utmana svenska tjänster som Reco och Rejta?

– Vi tittar på alla tjänster som redan finns på den lokala marknaden, men vi tycker inte att Sverige har det Yelp har. Vad vi hört mycket här, speciellt utifrån Iphone-appen, är att ”jag använde den i New York och jag vill kunna använda den här”, säger Miriam Warren, marknadschef för Yelp i Europa, till tidningen Internetworld.

Enligt Miriam Warren skiljer sig Yelp från andra liknade tjänster genom att de har en stark community kring tjänsten. Yelp anordnar till och med fysiska träffar med de mest aktiva användarna på tjänsten.

Företag kan efter att de har registrerat sig hos Yelp lägga in foton och information om sin verksamhet och sedan ge erbjudanden till kunder som checkar in. Att ge besökarna erbjudanden via Yelp är gratis för företagen. I USA och Kanada tjänar Yelp pengar på annonsering och köpta sökord, men det är något man ännu inte har lanserat i Europa.

Läs mer på: internetworld.idg.se


Fler nyheter

Du har makten över din ranking i lokalt sök

Du har makten över din ranking i lokalt sök

Sajtägaren har makten över de viktigaste faktorerna för att ranka i Googles lokala sökresultat, enligt rapporten The 2015 Local Search Ranking Factors. En sökning efter exempelvis en restaurang, affär eller någon...

Instagram når 400 miljoner användare

Bara nio månader efter att Instagram nådde 300 miljoner användare har de passerat 400 miljoner användare. Med 100 miljoner nya användare på nio månader passerar Instagram med råge Twitters 316 miljoner...

PewDiePie släpper eget mobilspel

Felix “PewDiePie” Kjellberg utnyttjar sin position som världens populäraste youtubare till att lansera ett mobilspel. Felix Kjellberg, ursprungligen från Göteborg, är med sina 39 miljoner prenumeranter...

Fördjupning: Skriv för skärmläsning

Fördjupning: Skriv för skärmläsning

Text är den viktigaste byggstenen på webben. Men text på webb fungerar annorlunda än på papper. Alla har vi känt den grusiga känslan i ögonen av att ha läst en längre text på webben. Att [...]

Tips: Verktyg för content marketing

Om du vill synas med hjälp av intressant innehåll behöver du en rad verktyg och tjänster för att sprida ditt innehåll och öka din synlighet. Bra innehåll behöver lite hjälp på vägen för att får [...]

Krönika: Vilse i digitala prislistor

Krönika: Vilse i digitala prislistor

Digitalisering innebär normalt lägre priser. Frågan är hur man ökar intäkterna när produkterna blir betydligt billigare? Dagens-Nyheter tillhör en av de få svenska dagstidningar som lyckats navigera rätt i den...