Amerikansk recensionssajt till Sverige

Publicerad 21 March 2012 / Jajja Magazine 2012#10

Den amerikanska sök- och recensionstjänsten Yelp med 66 miljoner användare i världen har lanserat i Sverige. Frågan är om en amerikansk tjänst med en anställd i Sverige kan utmana svenska tjänster som Reco och Rejta?

– Vi tittar på alla tjänster som redan finns på den lokala marknaden, men vi tycker inte att Sverige har det Yelp har. Vad vi hört mycket här, speciellt utifrån Iphone-appen, är att ”jag använde den i New York och jag vill kunna använda den här”, säger Miriam Warren, marknadschef för Yelp i Europa, till tidningen Internetworld.

Enligt Miriam Warren skiljer sig Yelp från andra liknade tjänster genom att de har en stark community kring tjänsten. Yelp anordnar till och med fysiska träffar med de mest aktiva användarna på tjänsten.

Företag kan efter att de har registrerat sig hos Yelp lägga in foton och information om sin verksamhet och sedan ge erbjudanden till kunder som checkar in. Att ge besökarna erbjudanden via Yelp är gratis för företagen. I USA och Kanada tjänar Yelp pengar på annonsering och köpta sökord, men det är något man ännu inte har lanserat i Europa.

Läs mer på: internetworld.idg.se


Fler nyheter

Nästan var femte handlade från mobilen under Q1

Nästan var femte handlade från mobilen under Q1

Mobilen är på väg att bli en viktig e-handelskanal. Nästan var femte konsument handlade via sin mobil under Q1 2015, enligt E-handelsbarometern Q1 2015. 17 procent av konsumenterna har handlat med sin mobiltelefon...

Wrapps app blir smart kreditkort

Rabattappen Wrapp blir ett kreditkort där alla köp ger rabatter och erbjudanden. Förhoppningarna är att nyordningen ska lyfta bolaget efter år utan någon riktig framgång. Trots 150 miljoner i riskkapital har inte...

Huawei skapar eget OS för prylarnas internet

Kinesiska Huawei har presenterat ett operativsystem konstruerat för att prylar ska kunna kommunicera med varandra på nätet. Huawei som är världens största tillverkare av telekomutrustning har tagit fram...

Fördjupning: Geo-targeting för en allt mer mobil värld

Fördjupning: Geo-targeting för en allt mer mobil värld

Vetskapen om en användares geografiska position gör det möjligt att bli relevantare i sin marknadsföring.  Hur fungerar geo-targeting egentligen? Traditionellt har annonsörer använt lokala tidningar och...

Tips: Märk varje länk

I en värld med allt fler digitala kanaler är det livsviktigt att marknadsförare kan mäta effekten av varje kanal. Att märka upp länkar är den enkla lösningen. En samordnad digital kampanj kan innebära att...

Krönika: Kanalerna som kompletterar Google

Krönika: Kanalerna som kompletterar Google

Google är utan konkurrens den viktigaste trafikkällan för de flesta digitala företag. Men ska du lyckas digitalt blir det nödvändigt att hitta fler trafikkällor. Googles betydelse för svenskt näringsliv går...